Rugbrød

Det Sorte Brød

Det sorte brød bages i ca. 24 timer ved lav temperatur. (omkring 100 grader, hvis du nu selv skulle have lyst til at prøve). Den lange bagetid resulterer i en karamellisering af stivelsen, der gør brødet mørkere og smagen sødere. Det Sorte Brød er langtidsholdbart og modsat de fleste andre rugbrød, så har det godt af at blive opbevaret i køleskab.

Kernen

Kerne er et lidt mere traditionelt gammeldags rugbrød. Rugkernerne er spirede i stedet for kogt, mens græskarkerner og hørfrøkerner får lov at ligge i blød inden bagningen. Spiringen bidrager med vitaminer og en generelt lettere fordøjelig nedbrydning af kernerne. Brødet er velegnet til stort set al slags pålæg.

Det Gyldne Brød

Det Gyldne Brød er bagt af samme dej som det sorte brød. Resultatet er imidlertid et helt andet, da bagetiden nu er forkortet til ca. 3 timer ved 180 grader. brødet er meget neutralt og let at tykke og fordøje.

4-Korns Honning-salt brød

4- Korns-honning-salt brød er bagt helt uden gær og surdej.
Det består lige dele byg, rug, havre og spelt, og som ved alle de andre rugbrød er melet friskmalet og alle fibre medtaget. Rug og spelt er fint formalet, men byg og havre er groft formalet. Måske er der lidt friskmalet anis og fennikel tilsat. Det kommer lidt an på bagerens humør.