Franskbrød

12-kant (formbrød)

12-kant (formbrød) er bygget op af frisk stenformalet speltmel, måske lidt Ølandshvede, vand, salt og surdej. Brødet langtidshæver i rustfri stålforme – på mælkesyrebakterierne fra den lokale æbleblomst surdej – helt uden almindeligt gær. Efterfølgende bages brød i stenovn. Resultatet er et meget saftigt og langtidsholdbart – let syrnet brød. Det er velegnet til toast og sandwich eller som det er til pålæg, morgenmad eller til suppe.

Ny Spelt

Ny Spelt består af friskmalet speltmel med kim og alle skaldele, sigtet speltmel – nogenlunde fifty fifty samt vand, salt og lidt gær. Brødet langtidshæver køligt i omkring 20 timer, inden det slås op og bages ved min 250 grader direkte på stenherden i vores 20 tons tunge stenovn.

Stille rug

Stille rug er som navnet siger et diskret brød bestående af dansk dyrket Manitobamel fra Bornholms Valsemølle (https://bornholms-valsemoelle.dk/) og friskt stenformalet rug dyrket af naboen og renset på Nordsjællands Fællesmølleri a/s (https://faellesmoelleri.com/), samt honning, vand og salt.  Brødet har en karakteristisk rugsmag, samtidig med at det har en fin sødme og en speciel konsistens midt mellem det seje og det bløde.

Korncirkel

Korncirkel er som navnet siger et rundt brød – et billede af en korncirkel. Brødet langtidshæver i hævekurve af træ – løftet op af den berømte lokale æbleblomstsurdej, inden det om morgenen vendes ud på stenherden, hvor det bages ved minimum 250 grader. Ingredienserne er friskt stenformalet speltmel, sigtet speltmel, vand, surdej og salt.